Kauppakeskus Itis lapsiperheiden asiakaskokemuksen edelläkävijänä

Kauppakeskus Itis on rakentanut yhdessä Kids Factoryn kanssa perheasiakkaita palvelevan konseptin ja palvelukokonaisuuden, joka hakee vertaistaan Suomessa. Perheen asiakaskokemus rakentuu useista eri tiloista, aktiviteeteista ja palveluista. Konseptin ytimenä toimivat sisäleikkipaikka Leikkiasema sekä Riehuli-hahmo sekä sen erilaiset tapahtumalliset show-elementit. Muita Itiksessä näkyviä aktiviteetteja ovat lisäksi kauppakeskusjuna Itis Express ja Digipelit-leikkipaikka Itiksen kävelysillalla.

Leikkiasema on Itiksen 300 neliön kokoinen sisäleikkitila, josta käsin johdetaan palvelutoiminnan operointia ja aktivitteetteja. Parhaimmillaan eri palvelu- ja tapahtumatehtävissä on 12 Kids Factoryn lastenalanammattilaista tuottamassa Itiksen lapsiperheen asiakaskokemusta.

Itiksen Leikkiasemalla leikitään jokaisena avoimena kauppakeskuspäivänä. Leikkiasemalla järjestetään arkiaamuisin taaperoikäisille suunnattuja Riehulin perhekerhoja ja lauantaisin siellä toimii maksullinen Riehulin lapsiparkki. Leikkiasemalla voi pitää omat täyden palvelun Riehuli-synttärit tai tilaa voi vuokrata omatoimisynttäreitä varten. Riehuliin törmää useimmiten Itiksen käytävillä lauantaisin ja Riehulin vetämät lauantaidiskot tanssittavat lapsia ja lapsenmielisiä eri puolilla kauppakeskusta, ympäri vuoden. Lisäksi Itiksessä järjestetään useamman kerran vuodessa Itiksen lastenlauantai, jonka teemasisällöt linkittyvät kulloiseenkin perhesensonkiin.

Itikseen avautui kesäkuussa 2015 Suomen suurin kauppakeskuksessa sijaitseva kauppakeskuksen oma leikkitila, Leikkiasema. Tämä 300 neliön kokoinen ja 100 asiakasta kerrallaan vetävä Leikkiasema sisältää mm. suositun taaperoiden pehmoaltaan ja liukumäen sekä viimeisimmät herkut, kuten parkour-alueen ja Suomen suurimman digitaalisen peliseinän.

Leikkiasema toimii myös Itiksen Riehuli-hahmon kotina.

Kids Factory on suunnitellut Leikkiaseman graafisen ilmeen ja Riehuli-hahmon. Yritys toimi myös yhtenä kolmesta urakoitsijasta Leikkiaseman rakennusvaiheessa. Leikkiaseman ja Itiksen perhepalveluita operoivat Kids Factoryn koulutetut lastenalanammattilaiset.

Leikkiasemalla on useita eri palveluita ja toimintoja perheiden asiakaskokemuksen parantamiseksi ja asioinnin helpottamiseksi. Vanhempia Leikkiasemalla palvelee pieni kahvioalue, jossa on mahdollisuus syödä omia eväitä tai ostaa pientä purtavaa, juotavaa ja kahvia automaateista. Leikkiasemalla on ilmainen vesiautomaatti.

Leikkiasema toimii Itiksen perheasiakkaiden "tukikohtana", josta voi käydä tarvitttaessa kysymässä neuvoa tai levähtää shoppailun ohessa kahviossa.

Kuvissa näkyvät elokuvateatteri ja putkiliukumäki ovat Lappset Group Oy:n toimittamia sisältö- ja rakennekokonaisuuksia.


Itis Express – Pohjoismaiden ensimmäinen kauppakeskusjuna

Itis Express on Pohjoismaiden ensimmäinen kauppakeskusjuna, joka kuljettaa vuosittain noin 15 000 asiakasta. Juna ajaa viikonloppuisin, ja muina aikoina lapset pääsevät vierailemaan sen vaunuissa juna-asemalla kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Näet Itis Expressin liikenteessä klikkaamalla alla olevaa Youtube-videota!

Digipuisto - perheiden hengailupaikka

Digipelit sijaitsevat Itiksen kävelysillalla Leikkiaseman ja BR-lelun läheisyydessä. Digipelien sillasta on tullut perheiden vakiopaikka, jossa vanhemmat pääsevät leputtamaan jalkojaan samalla, kun lapset viihtyvät ja rauhoittuvat kosketusnäyttöpelien vierellä. Konseptissa leikkisisältö on suunniteltu pitämään "lapset paikoillaan". Näin vanhemmille jää omaa aikaa levähtää.

Digitaaliset peliyksiköt on toimittanut suomalainen Toygroup. Kävelysillalle on tuotu myös saman yrityksen ylläpitämiä kolikoilla toimivia viihdelaitteita.

Kävelysillan visuaalinen ilme on jatkettu Leikkiaseman teeman mukaisesti ja näkyy mm. kantavissa pilarirakenteissa. Vastaavasti Digipelien lattiarakenne on omaa visuaalista maailmaansa ja muodostaa yhdessä pelirakenteiden kanssa yhtenäisen kuvion, jonka logiikkaa vaatii "lapsellista" oivaltamista. Tuotantoteknisesti lattia on painettu suoraan kestävälle polykarbonaattipinnalle, joka on siivousteknisesti mahdollisimman helppo pitää puhtaana sekä käyttökulutusta kestävä ja huoltovapaa.

Itiksen Digipelien kävelysillan kantavat rakenteet on teemoitettu Leikkiaseman visuaalisen ilmeen mukaisesti. Pilareissa jatkuu Leikkiaseman 1800-luvun pariisilainen kaupunki.


Pylväiden somistusratkaisuna on käytetty likaa hylkivää ja kestävällä laminaatilla päällystettyä tarraa.