Kouluprojektit

Toteutamme asiakkaidemme kanssa yhteiskuntavastuullisia kampanjoita myös koulumaailmassa. Siellä tärkeät asiat jalkautetaan tehokkaasti toiminnallisella ja osallistavalla tavalla. Tekemällä oppii! Teemoina voivat olla koulukiusaamisen ehkäiseminen, liikunnan riemu tai vaikkapa kokkaaminen.


Jokerit@School

Kids Factoryn vuosittain tuottama tapahtumakiertue Jokerit@School kampanjoi koulukiusaamista vastaan ja kannustaa nuoria liikkumaan. Vastaamme koulukiertueen suunnittelusta ja kokonaistuotannosta sekä esimerkiksi tarvittavien videomateriaalien käsikirjoituksista ja tuotannoista. Olemme myös määrittäneet kouluprojektissa käytettävien kaupallisten materiaalien lainmukaisen sisällön ja jakelutavan.

Katso tästä Jokerit vs. Koulukiusaaminen -video
(julkaistu elokuussa 2016, käsikirjoitus ja tuotanto Kids Factory Oy, Videokuvaus MediaStage)

Katso tästä tunnelmia Jokerit@School -koulukiertueelta (videotuotanto Kids Factory Oy)

Jokerit@School tulee taas! Kiertue starttaa syksyllä 2017 jo yhdeksännen kerran ja jalkautuu alakouluihin innostamaan koululaisia teemoilla "Kaveria ei jätetä!", "Estä koulukiusaaminen!" ja "Liikunnan riemu!". Kiertue on konkreettinen osa Jokerien Minä-Me-Jokerit-brandikokemusta.

Mukaan pääsee joka vuosi 12 alakoulua. Koulu saa pääsääntöisesti Jokerien vierailijapelaajaksi oman koulunsa kasvatin joka omalla esimerkillään kertoo ja näyttää nuorille mistä kiertueen teeman tärkeissä asioissa on kyse.

Kiertueen aikana luokat haastetaan mukaan Liikkuvin luokka-kilpailuun, jossa oppilaa kirjaavat Sporttikortteihin liikuntasuorituksiaan kolmen viikon ajalta. Kiertueen liikkuvin luokka voittaa Jokereiden kevään KHL-otteluun oman elämyksellisen pelitapahtumaretken!

Jokerit @ School -kiertueella tavoitetaan vuosittain noin 4000 oppilasta. Useiden kymmenien rehtorien, opettajien ja liikuntavastaavien kanssa yhteistyössä toteutettava kiertue saa paljon kiitosta myös koululaisten vanhemmilta ja Jääkiekkoliitolta. Kiertue on noteerattu useissa valtakunnallisissa medioissa MTV3:n pääuutislähetystä myöten. Myönteisen julkisuuden lisäksi tapahtumakiertueet poikivat Jokereille myös runsaasti uusia faneja.

Kiertueen 2017-2018 suunnittelu on nyt käynnissä!

Lisätiedot: Anette.mikander@kidsfactory.fi


Sokerioppia opiskelee vuosittain 15000 koululaista

Kids Factoryn Suomen Sokerille tuottama Sokerioppi-kirjanen tuo kotitalousopetukseen ruoanlaiton trendejä ja teemoja reseptiikan muodossa. Kotitalousopettajille ilmaiseksi tarjottavaa kirjasta tilataan vuosittain 15000 kappaletta kymmeniin eri kouluihin noin 200 opettajan voimin. Kirjasen kautta Suomen Sokeri tavoittaa suuren määrän yläasteikäisistä nuorista kokkaajista.

Opetushallituksen ja Kotitalousopettajien liiton kanssa yhteistyössä tehty Sokerioppi sisältää perusreseptiikan lisäksi paljon perustietoa sokereista ja niiden käytöstä leivonnassa, ruoanlaitossa ja säilönnössä. Reseptiikan lisäksi opetustyön tukemiseen käytetään havainnollistavia työohjekuvia, "takatasku"-tehtäviä ja "tiesitkö?"-pähkinöitä. Pian 5-vuotiasta kirjasta on kehitetty vuosittain vastaamaan opettajien ja oppilaiden muuttuvia tarpeita, ja kouluilla onkin jo käytössään Sokeriopin 6. uusittu painos.

Sokeriopin koko sisältö on nyt käytettävissä digitaalisessa muodossa ja toimii myös eri mobiilipäätelaitteille optimoituna versiona. Käy katsomassa osoitteessa www.sokerioppi.fi

Kuluttajaliiton Napponen